• Úspech na olympiáde v NEJ
          • Úspech na olympiáde v NEJ

          • Okresné kolo z nemeckého jazyka sa uskutočnilo tento týždeň dňa 19.1.2022, sme veľmi vďační všetkým, ktorí našu školu reprezentovali. Úspešným žiakom blahoželáme a tešíme sa spolu s nimi z úspechu a postupu do krajského kola, a to Alenke Vidovej a Katke Gazdovej.

        • Okresné kolo olympiády z anglického jazyka
          • Okresné kolo olympiády z anglického jazyka

          • Dňa 13.1.2022 sa uskutočnilo okresné kolo olympiády z anglického jazyka.

            Tešíme sa skvelým výsledkom našich žiakov, konkrétne Veronike Gdovinovej a Eugénii Fickovej, ktorým blahoželáme k postupu do krajského kola.

            V kategórii 2A prvé miesto získala Veronika Gdovinová (sexta)

            V kategórii 2B prvé miesto obsadila Eugénia Ficková (IV.AG)

            Kategória 1A  – Ema Čintalová –  2. miesto

            Kategória 1B – Šimon Noel Kundravý – 7. miesto

        • Prezenčné vyučovanie začína 10. januára 2022
          • Prezenčné vyučovanie začína 10. januára 2022

          • Na základe zlepšujúcej sa pandemickej situácie postupujeme podľa avizovaných informácií a do škôl sa žiaci vrátia v termíne 10. januára 2022.

            Pre školy to znamená, že sa budú riadiť manuálom Školský semafor. Nájdete ho tu https://www.minedu.sk/skolsky-semafor/.

            Rovnako ako v predchádzajúcom období sa školy plošne zatvárať nebudú. V prípade pozitivity žiaka môže príslušnú triedu uzatvoriť riaditeľ. Rozhodnutie o zatvorení celej školy v prípade nepriaznivej situácie však môže spraviť len regionálny hygienik, napríklad pokiaľ je na škole značná časť tried v karanténe či vysoký počet nakazených osôb.

            Výnimku z karantény majú v zmysle vyhlášok Úradu verejného zdravotníctva plne očkované a prekonané osoby. To platí aj pre žiakov škôl, ktorí sa budú môcť po očkovaní alebo prekonaní aj naďalej prezenčne vzdelávať.

            Na školách budú zároveň podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva povinné rúška. Prekrytie horných dýchacích ciest nie je povinné pre deti v materskej škole, osoby so závažnými poruchami autistického spektra, ťažkým mentálnym alebo sluchovým postihnutím, pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov pri vzdelávaní takýchto žiakov. Celú vyhlášku si viete pozrieť tu https://www.minv.sk/.../vestnik_vlady_sr.../vyhlaska_262.pdf .

            Minister školstva zároveň vyzval rodičov, aby žiakov pred nástupom pretestovali a aby sa žiaci ideálne testovali v prvých týždňoch 2x do týždňa.

            Pri nástupe na prezenčné vyučovanie je potrebné, aby rodič vypísal Vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.docx (možné aj elektronicky cez rodičovské konto edupage).


            Zdroj: https://www.facebook.com/minedu.sk

        • Beseda s psychologičkou
          • Beseda s psychologičkou

          • 8.12. a 16.12.2021 trieda kvinta na hodinách občianskej náuky  dostala príležitosť zúčastniť sa besedy  s pani psychologičkou Martou Jonášovou. V období celosvetovej pandémie nám to prišlo viac než vhod, pretože sme sa dozvedeli nejaké nové spôsoby riešenia našich problémov.

            Taktiež nám priblížila svoje povolanie a viacerým žiakom zmenila názor na psychológiu ako vedu. Vysvetlila nám ako sa vyrovnávať s ťažkými situáciami, ktoré prežívame aj v tomto náročnom období. Neobišli sme ani tému vzťahov a dôležitosť komunikácie zoči-voči druhým ľuďom. Taktiež veľmi trefne odpovedala na naše otázky a výborne nám objasnila každú problematiku, ktorá sa môže vyskytnúť aj v našich životoch. ,

            V týchto ťažkých časoch nám prišlo povzbudenie zo strany odborníka veľmi vhod. Opäť sme dostali možnosť načerpať psychických síl do nastávajúcich týždňov. Za krátky čas sme sa toho dokázali veľa naučiť a obohatiť naše „hlavy“ o nové poznanie a rôznorodé informácie.
            Za túto možnosť sme veľmi vďační a dúfame, že si to ešte niekedy zopakujeme.

                                                                                                                                             Trieda Kvinta

        • Euroscola online
          • Euroscola online

          • V piatok 10.12.2021 sa žiaci kvinty a sexty zúčastnili Euroscoly online z Európskeho parlamentu v Štrasburgu. Prostredníctvom platformy Interactio mali žiaci možnosť sledovať program tohto online stretnutia, ktorého sa zúčastnilo 72 škôl z celej Európy.

            V úvode privítal všetkých účastníkov prezident EP David Maria Sassoli a následne viceprezidentka EP Nicola Beer odpovedala na otázky ohľadom fungovania a práce Európskeho parlamentu.

            Hlavnými témami Euroscola online boli otázky týkajúce sa 3 oblastí:

            - IT bezpečnosť a ochrana dát

            - Dezinformácie a šírenie nepravdivých informácií

            - Závisloť na difgitálnych technológiách

            Bolo to veľmi zaujímavé a žiaci mali možnosť dozvedieť sa nové informácie ohľadom fungovania Európskeho parlamentu a o aktuálnych témach, ktoré rezonujú v spoločnosti.

             

        • Prerušenie prezenčného vyučovania
          • Prerušenie prezenčného vyučovania

          • Oznamujeme žiakom a rodičom, že Regionálny úrad verejného zdravotníctva vo Vranove n.T. rozhodol o zatvorení 2. stupňa základných škôl, gymnázií a SOŠ vo vranovskom okrese od 29.11.2021 (pondelok). Z toho dôvodu bude od pondelka prerušená prezenčná výučba aj na našej škole (triedy 2. stupňa ZŠ a gymnázia) a vyučovanie bude prebiehať dištančnou formou prostredníctvom aplikácie MS Teams. Vyučovanie pre žiakov 1. stupňa základnej školy bude naďalej prebiehať prezenčnou formou.

        • Dôležitý oznam - stravovanie
          • Dôležitý oznam - stravovanie

          • Oznamujeme všetkým stravníkom (žiaci a zamestnanci), že od pondelka 22.11.2021 bude opäť poskytovaná teplá strava v našej školskej výdajni stravy. Nárok na obed bude mať len ten stravník, ktorý sa v daný deň na stravu prihlási. Dôvodom je to, že niektorí žiaci a zamestnanci sú v karanténe a ŠJ Lúčna, ktorá nám poskytuje stravu, o tom nemá relevantné informácie.

        • 17. NOVEMBER
          • 17. NOVEMBER

          • Udalosti 17. novembra našej spoločnosti priniesli vytúženú slobodu a demokraciu, ktorá nám chýbala a ľudia začali písať dejiny priamo v uliciach. Všetky akcie, ktoré sa odohrávali na uliciach prebiehali pokojnou cestou a vyústili do tzv. Nežnej revolúcie. Tento deň získania slobody a demokracie sa stal na Slovensku štátnym sviatkom a oslavuje sa ako symbol študentskej revolúcie. Pád komunizmu v novembri 1989 znamenal pre nás nový začiatok, nové hodnoty, znamenal pre nás štart pre novú budúcnosť, lepšiu a krajšiu. S touto nádejou sa symbolmi stali aj štrngajúce kľúče a tiež trikolóra, trojfarebná stužka z farieb našej vlajky, ktorú všetci hrdo nosili. Dnes si pripomíname ideály zo 17.novembra, tie myšlienky v nás stále žijú, preto si ich nenechajme vziať chaosom, pomýlenými pravdami, ktoré nám dnešná doba ponúka, ale spomeňme si na deň, kedy ľudí spojila súdržnosť, jednota, ochota bojovať spoločne. Veď k slobode a demokracii patrí aj osobná zodpovednosť a k tomu vás pozývame aj v tejto covidovej dobe, myslieť viac jeden na druhého, spoločne bojovať za pravdu, za tú slobodu, po ktorej sme tak všetci túžili.

             

            Zdroj foto: klocher.sk

        • Stravovanie - dôležitý oznam
          • Stravovanie - dôležitý oznam

          • Oznamujeme všetkým žiakom, rodičom ako i zamestnancom školy, že z dôvodu protipandemických opatrení zo strany Školskej jedálne Lúčna (karanténa ich zamestnancov), sa vo štvrtok (18.11.2021) a v piatok (19.11.2021) nebude poskytovať varená strava. Z toho dôvodu je potrebné, aby si žiaci a zamestnanci zabezpečili na tieto dni suchú stravu. Ďakujeme za pochopenie.

        • Prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu v budove školy - Školská 650, Vranov n.T.
          • Prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu v budove školy - Školská 650, Vranov n.T.

          • ROZHODNUTIE

            riaditeľa školy

            protipandemické opatrenie č.2/2021 zo dňa 5.11.2021

            s účinnosťou od 8.11.2021.

             

            Na základe platnej legislatívy COVID automatu a školského semaforu,

            po konzultáciách a odporúčaní RÚVZ vo Vranove nad Topľou

            a v súlade s opatreniami MŠVVaŠ SR

             

            prerušujem

             

            riadny výchovno-vzdelávací proces nasledovne :

             

            1. Organizačná zložka CZŠ s MŠ sv. Dominika Savia Vranov nad Topľou -  II.stupeň - základná škola
            2. Organizačná zložka Cirkevné gymnázium sv.Františka z Assisi Vranov nad Topľou – všetky ročníky osemročnej a štvorročnej formy.

             

            Trvanie prerušenia : od 8.11.2021 (pondelok) do 12.11.2021 (piatok)

             

            Zároveň nariaďujem :

             

            1. Pedagogickí zamestnanci v budove školy – Školská 650 Vranov nad Topľou vykonávajú dištančné vzdelávanie na pracovisku v budove školy.
            2. Nepedagogickí zamestnanci pracujú v riadnom režime a dôkladne prevedú čistenie a dezinfekciu priestorov školy Školská 650, Vranov nad Topľou.
            3. Zakazujem vstup iným osobám do priestorov, ktoré využíva škola na výchovnovzdelávací proces v budove školy na ulici Školská 650 Vranov nad Topľou.

                                                                                                                                                                         

                           Určujem nástup na riadne (prezenčné) vyučovanie žiakov a pedagogických

            zamestnancov učiacich v budove školy na ulici Školská 650 na  pondelok 15.11.2021.

             

             

             

                                                                                        PaedDr. Marián Babej

                                                                                              riaditeľ školy

        • Protipandemické opatrenie č.1/2021
          • Protipandemické opatrenie č.1/2021

          • Cirkevná spojená škola, Školská 650, Vranov nad Topľou

            Poštová adresa: Školská 650, 093 02 Vranov nad Topľou

            IČO: 17151627, DIČ: 2020635815, č. ú. 2270546651/0200

            Tel./fax: 057/4464281, e-mail: czsvranov@gmail.com

            www.css-vranov.sk

             

                                                                                Vranov nad Topľou

                                                                  21.10.2021

             

            ROZHODNUTIE

            riaditeľa školy

            protipandemické opatrenie č.1/2021 zo dňa 21.10.2021

            s účinnosťou od 22.10.2021.

             

            Na základe platnej legislatívy COVID automatu a školského semaforu,

            po konzultáciách a odporúčaní RÚVZ vo Vranove nad Topľou

            a v súlade s opatreniami MŠVVaŠ SR

             

            prerušujem

             

            riadny výchovno-vzdelávací proces nasledovne :

             

            1. Organizačná zložka CZŠ s MŠ sv. Dominika Savia Vranov nad Topľou -  II.stupeň - základná škola – 5. a 6. ročník.  

            Vyučovanie v 8. ročníku prebieha prezenčne v malých skupinách (5+1)

            1. Organizačná zložka Cirkevné gymnázium sv.Františka z Assisi Vranov nad Topľou – všetky ročníky osemročnej a štvorročnej formy.

             

            Trvanie prerušenia : od 22.10.2021 (piatok) do 27.10.2021 (streda)

             

            Zároveň nariaďujem :

             

            1. Pedagogickí zamestnanci v budove školy – Školská 650 Vranov nad Topľou vykonávajú dištančné vzdelávanie na pracovisku v budove školy.
            2. Nepedagogickí zamestnanci pracujú v riadnom režime a dôkladne prevedú čistenie a dezinfekciu priestorov školy Školská 650, Vranov nad Topľou.
            3. Zakazujem vstup iným osobám do priestorov, ktoré využíva škola na výchovnovzdelávací proces v budove školy na ulici Školská 650 Vranov nad Topľou.

                                                                                                                                                                         

                       Určujem nástup na riadne (prezenčné) vyučovanie žiakov a pedagogických zamestnancov učiacich v budove školy na ulici Školská 650  na  utorok 2. 11. 2021.

             

             

             

             

                                                                                        PaedDr. Marián Babej

                                                                                              riaditeľ školy

        • Oznam o sv. omši
          • Oznam o sv. omši

          • Svätá omša sa v nedeľu 24.10.2021 v budove školy Školská 650, Vranov nad Topľou neuskutoční z dôvodu COVID opatrení.

            V nedeľu sa môžu veriaci zúčastniť sv.omše v kostole Na vŕšku.

            Správca farnosti

        • Európsky deň jazykov
          • Európsky deň jazykov

          • Dnes sme v našej škole oslávili Európsky deň jazykov, v rámci ktorého triedy predviedli svoje vedomosti o krajinách Európy, ako aj znalosť jazykov týchto krajín. Žiaci ohúrili porotu svojou kreativitou a úžasnou atmosférou podujatia.

            Víťazmi súťaže sú:

            - v kategórií 1. stupeň

            1. miesto – sekunda
            2. miesto – tercia
            3. miesto – VI. A

            - v kategórií 2. stupeň

            1. miesto – septima
            2. miesto – kvinta, III.AG
            3. miesto – sexta, IV.AG

            Následne sa triedy 2. stupňa zúčastnili konferenčného hovoru s p. Emíliou Andrejovou, prekladateľkou pre Zastúpenie Európskej Komisie, ktorá porozprávala žiakom o svojej práci a zároveň ich motivovala k štúdiu cudzích jazykov.

            Všetkým  ďakujeme za aktívnu účasť a úžasnú atmosféru.

        • Prevzatie samostestov
          • Prevzatie samostestov

          • Oznamujeme rodičom žiakov II. stupňa základnej školy a gymnázia, ktorí prejavili záujem o antigénové samotesty, že si ich môžu osobne prevziať a podpísať preberací protokol v pondelok dňa 6.9.2021 v čase od 14.00 hod. do 16.30 hod. v budove školy Školská 650, Vranov nad Topľou. 

        • Potvrdenie o návšteve školy
          • Potvrdenie o návšteve školy

          • Oznamujeme, že naša škola má prostredníctvom Edupage stránky aktivované elektronické potvrdenia, ktoré si môže žiak alebo rodič kedykoľvek vytlačiť. Jednoduchý postup nájdete na tomto odkaze:

            Tlač potrdenia

            Elektronické potvrdenia sú bezpečné. Na rozdiel od pôvodných papierových sa nedajú sfalšovať. Obsahujú QR kód, pomocou ktorého si ľubovoľná inštitúcia vie overiť platnosť potvrdenia. Stačí, ak zoskenuje QR kód z potvrdenia a stránka potvrdenie.sk potvrdí jeho pravosť.

        • Otvorenie školského roka 2021/22
          • Otvorenie školského roka 2021/22

          • Milí rodičia, milí žiaci,

            srdečne Vás pozývame na slávnostné otvorenie nového školského roka 2021/22, ktoré sa začne svätou omšou Veni Sancte v kostole sv. Františka z Assisi, (Vranov nad Topľou – Juh) 2. septembra 2021 o 8:30 za dodržania všetkých platných protiepidemických opatrení (rúška!).

            Po skončení sv. omše sa rodičia so žiakmi 1. ročníka CZŠ presunú do budovy CZŠ na Bernolákovej ulici č. 92, kde sa pre nich uskutoční prvé informačné stretnutie rodičov s triednou učiteľkou.

            V zmysle Školského semaforu platného pre školský rok 2021/2022 predkladá zákonný zástupca žiaka pri nástupe do školy "Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti" žiaka (Príloha č.1).

            Priloha_c._1_-_Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.docx


        • Začiatok šk. roka - oznam pre učiteľov
          • Začiatok šk. roka - oznam pre učiteľov

          • Oznamujeme všetkým učiteľom, že nástup do práce po dovolenke je 26.8.2021 (štvrtok).

            Program:

            8.00 hod. - pracovná porada (úvod)

            8.30 - 9.30 hod. - sv. omša

            10.00 - 12.00 hod. - organizácia šk. roka

             

            V piatok 27.8.2021 bude program takýto:

            8.00 hod. - pracovná porada - RO

            10.00 hod. - pracovná porada - B92

            11.30 hod. - pracovná porada - MŠ

            Pred resp. po skončení pracovnej porady - príprava tried v jednotlivých budovách.

             

        • Očkovanie ako cestu k udržaniu prezenčného vzdelávania podporuje aj náš zriaďovateľ
          • Očkovanie ako cestu k udržaniu prezenčného vzdelávania podporuje aj náš zriaďovateľ

          • Pri zvažovaní očkovania by sme mali myslieť na to, že vďaka nemu ochránime nielen seba, ale aj svojich najbližších a rodinu. Vďaka zodpovednému prístupu sa vyhneme ťažkému priebehu ochorenia Covid-19 a pomôžeme udržať prezenčné vzdelávanie v školách. Poukázali na to traja najväčší zriaďovatelia cirkevných škôl na Slovensku spoločne s ministrom školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislavom Gröhlingom na pracovnom výjazde v Košiciach.

            V rámci kampane „Za otvorené školy“ sa šéf rezortu školstva na výjazdovom rokovaní v Košiciach stretol aj s predstaviteľmi rímskokatolíckej a gréckokatolíckej cirkvi na Slovensku. „Veľmi si cením, že zriaďovatelia cirkevných škôl zdôrazňujú touto cestou potrebu očkovania. Cieľom nás všetkých je, aby žiaci boli v školách, aby sa učili prezenčne s čo najmenším počtom prerušení. Bezproblémovému fungovaniu škôl pomôže každý z nás, ktorý sa zaočkuje a zníži tak aj riziko nákazy ostatných vo svojom okolí,“ zdôraznil Gröhling.

            Očkovaním chráni každý človek seba, znižuje riziko prenosu vírusu, chráni svoje okolie a prispieva aj k bezpečne fungujúcim školám. Vyššia zaočkovanosť zároveň pomôže školám vyhnúť sa ohniskám nákazy a prerušeniu prezenčnej výučby.

            „Ako veriaci ľudia máme morálnu povinnosť využiť dostupné prostriedky vrátane očkovania, aby sme ochránili seba, deti a druhých. Žiaci a študenti majú právo napredovať vo vzdelávaní v prostredí, kde sa budú cítiť bezpečne. Dúfam, že katolícke školy budú dobrým príkladom,“ uviedol košický arcibiskup, metropolita Bernard Bober.

            K výzve sa pridáva pridáva aj košický eparchiálny biskup Cyril Vasiľ. „Verím, že každému záleží na zdraví vlastnom, našich blízkych i na zdraví celej spoločnosti, a aj na tom, aby najmladšia časť našej spoločnosti, ktorá je ešte v školskej formácii mohla prežiť blížiaci sa školský rok bez prerušovaní a obmedzovaní. Preto podporujem rozumné kroky, ktoré veda a odborníci v boji s pandémiu ponúkajú a povedú k naplneniu tohto cieľa,“  priblížil vladyka.

            Budúci týždeň je zároveň naplánované stretnutie ministra školstva v Prešove aj s predstaviteľmi evanjelickej cirkvi na Slovensku.

            „Očkovanie vnímame ako spôsob zodpovednosti aj za životy mladej generácie, dlhé mesiace sme čakali za riešením a východiskom z tejto pandemickej situácie, a preto povzbudzujeme k očkovaniu aj členov Evanjelickej cirkvi a.v. na Slovensku a zamestnancov škôl so zachovaním dobrovoľného prístupu.  V tejto mediálne neprehľadnej situácii vyzývame ľudí, aby sa pridržiavali vedecky overených informácií. Túto zodpovednosť si uvedomujeme aj v súvislosti s pomocou stavu verejného zdravotníctva a zdravia všetkých generácií. Ochranu života vnímame ako základnú výzvu veriacim, nakoľko život je Boží dar,“ vysvetlil biskup Východného dištriktu Evanjelickej cirkvi a.v. Peter Mihoč.

            Kampaňou „Za otvorené školy“ sa snaží rezort školstva s blížiacim sa otvorením školského roka poukázať na dôležitosť a potrebu očkovania. Preto bolo v priestoroch ministerstva zriadené špecializované call centrum na podporu očkovania. Pokračovať sa bude aj v pracovných výjazdoch do všetkých krajov na Slovensku. Doteraz minister školstva navštívil okrem košického, trenčiansky a žilinský kraj. Výzvu podporili aj zástupcovia mladých ľudí naprieč politickým spektrom. K zváženiu možnosti dobrovoľného očkovania vyzvali aj profesné školské organizácie.

            Zdroj: https://www.minedu.sk/ockovanie-ako-cestu-k-udrzaniu-prezencneho-vzdelavania-podporuju-aj-traja-najvacsi-cirkevni-zriadovatelia-skol/

        • Oznámenie pre rodičov žiakov ZŠ a MŠ - dotácia na stravu
          • Oznámenie pre rodičov žiakov ZŠ a MŠ - dotácia na stravu

          • Od 1.9.2021 sa menia podmienky pre poskytovanie dotácie na stravu pre žiakov základnej školy a pre deti MŠ. Nárok nebudú mať všetci žiaci, ale iba tí žiaci, ktorých rodičia sú v HN resp. pod hranicou životného minima (ŽM) a žiaci, ktorých rodičia (ani jeden z rodičov) nepoberajú daňový bonus. Na základe týchto informácií žiadame rodičov, ktorých sa to potenciálne týka, aby doručili do školy potvrdenie ÚPSVaR o tom, že sú v HN resp. ŽM alebo doručili čestné vyhlásenie (tlačivo viď nižšie), že nepoberajú daňový bonus.

            Potvrdenie z ÚPSVaR resp. čestné vyhlásenie je potrebné zo strany rodičov doručiť do školy do 31.7.2021 klasickou poštou resp. dať do obálky a vložiť do poštovej schránky školy na ulici Školská 650, Vranov nad Topľou.

            Cestne_vyhlasenie_2021.docx