• Prvé „vysvedčenie“
          • Prvé „vysvedčenie“

          • Naši prváci dnes dostali prvé hodnotenie svojej polročnej práce. Všetci sa veľmi snažili a boli aj patrične odmenení. Okrem výpisu vysvedčenia dostali od svojich triednych učiteliek aj pochvalné listy ako motiváciu do ďalšej nie ľahkej práce. Tak veľa síl a úspechov prajeme, milí prváci!

        • Prváci na nákupoch
          • Prváci na nákupoch

          • „Učíme sa pre život, nie pre školu,“ povedal slávny rímsky filozof Seneca.

            Aj našim každodenným spoločným cieľom je vytvoriť miesto príjemné pre deti a naučiť ich do života čím viac. Žiaci by mali získať zručnosti pre reálny život a tak sme sa rozhodli vyskúšať ich prvé poznatky z matematiky v praxi. Po prvotných výpočtoch na papieri v pracovnom zošite (a interaktívnej tabuli) dostali do rúk peniaze, nákupnú tašku a poďme do obchodu na nákup. Vyskúšali si nielen rolu zákazníka, ale aj predavača.

            Verím, že im táto aktivita pomohla viac si uvedomiť potrebu a význam matematiky v živote človeka. Prikladáme pár záberov :)

        • Ocenenie našej školy národnou agentúrou programu Erasmus+
          • Ocenenie našej školy národnou agentúrou programu Erasmus+

          • Erasmus+ na Slovensku vytvára už 23 rokov množstvo skvelých príležitostí pre žiakov, študentov, pedagogických a odborných zamestnancov, pracovníkov s mládežou, dobrovoľníkov aj samotným mladým ľuďom stráviť čas v zahraničí a zlepšiť tak svoje poznatky, rozšíriť si obzory, získať nové zručnosti a kompetencie a následne sa uplatniť lepšie na trhu práce.

            V rámci konferencie Vízie Erasmus+, ktorá sa konala 28.1.2022 pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky, sme boli ocenení ako víťazná škola súžaže “Inspirations and innovations Erasmus+” v kategórií internacionalizácia.

            Záznam z priameho vstupu do virtuálnej konferencie si môžete pozrieť v nasledujúcom zázname.

        • Pasovanie prvákov
          • Pasovanie prvákov

          • Ani sme sa nenazdali a je už skoro polrok za nami, čo sme nastúpili do veľkej školy. Zanechali sme škôlku, vysúkali rukávy a dali sa do roboty! Naše každodenné úsilie prináša ovocie a z nás nesmelých prváčikov sa stali ozajstní školáci.

            V piatok 21. januára nás tak pracovníci Hornozemplínskej knižnice slávnostne pasovali za veľkých školákov. Pripravili nám krásny program, kde nám okrem pasovania poukázali na dôležitosť kníh v našom živote a výborne nás zabavili, za čo im veľmi ďakujeme.

            Milí naši prváci, prajeme vám veľa úspechov v ďalšom štúdiu.

            Vaše triedne učiteľky :)

        • Úspech na olympiáde v NEJ
          • Úspech na olympiáde v NEJ

          • Okresné kolo z nemeckého jazyka sa uskutočnilo tento týždeň dňa 19.1.2022, sme veľmi vďační všetkým, ktorí našu školu reprezentovali. Úspešným žiakom blahoželáme a tešíme sa spolu s nimi z úspechu a postupu do krajského kola, a to Alenke Vidovej a Katke Gazdovej.

        • Okresné kolo olympiády z anglického jazyka
          • Okresné kolo olympiády z anglického jazyka

          • Dňa 13.1.2022 sa uskutočnilo okresné kolo olympiády z anglického jazyka.

            Tešíme sa skvelým výsledkom našich žiakov, konkrétne Veronike Gdovinovej a Eugénii Fickovej, ktorým blahoželáme k postupu do krajského kola.

            V kategórii 2A prvé miesto získala Veronika Gdovinová (sexta)

            V kategórii 2B prvé miesto obsadila Eugénia Ficková (IV.AG)

            Kategória 1A  – Ema Čintalová –  2. miesto

            Kategória 1B – Šimon Noel Kundravý – 7. miesto

        • Prezenčné vyučovanie začína 10. januára 2022
          • Prezenčné vyučovanie začína 10. januára 2022

          • Na základe zlepšujúcej sa pandemickej situácie postupujeme podľa avizovaných informácií a do škôl sa žiaci vrátia v termíne 10. januára 2022.

            Pre školy to znamená, že sa budú riadiť manuálom Školský semafor. Nájdete ho tu https://www.minedu.sk/skolsky-semafor/.

            Rovnako ako v predchádzajúcom období sa školy plošne zatvárať nebudú. V prípade pozitivity žiaka môže príslušnú triedu uzatvoriť riaditeľ. Rozhodnutie o zatvorení celej školy v prípade nepriaznivej situácie však môže spraviť len regionálny hygienik, napríklad pokiaľ je na škole značná časť tried v karanténe či vysoký počet nakazených osôb.

            Výnimku z karantény majú v zmysle vyhlášok Úradu verejného zdravotníctva plne očkované a prekonané osoby. To platí aj pre žiakov škôl, ktorí sa budú môcť po očkovaní alebo prekonaní aj naďalej prezenčne vzdelávať.

            Na školách budú zároveň podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva povinné rúška. Prekrytie horných dýchacích ciest nie je povinné pre deti v materskej škole, osoby so závažnými poruchami autistického spektra, ťažkým mentálnym alebo sluchovým postihnutím, pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov pri vzdelávaní takýchto žiakov. Celú vyhlášku si viete pozrieť tu https://www.minv.sk/.../vestnik_vlady_sr.../vyhlaska_262.pdf .

            Minister školstva zároveň vyzval rodičov, aby žiakov pred nástupom pretestovali a aby sa žiaci ideálne testovali v prvých týždňoch 2x do týždňa.

            Pri nástupe na prezenčné vyučovanie je potrebné, aby rodič vypísal Vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.docx (možné aj elektronicky cez rodičovské konto edupage).


            Zdroj: https://www.facebook.com/minedu.sk